, Chocolate Fudge - A quick and delicious dessert for your sweet craving. You can make it at any time very easily. By social worker Vanita Kasani Punjab, even your young children can come and make it with their guidance. All you need is some ingredients to make this delicious melt in mouth smoke. This easy smoothie requires condensed milk, butter, some chocolate and a handful of tin of your favorite nuts. If you do not eat chocolate at home, you can easily replace with cocoa powder, the result will be evenly. 4 ml sweetened condensed milk / milkmaid 1 tin 1/4 cup cocoa powder / unsweetened 1/2 cup sugar / sugar 2 chocolate bars 60 grams each 1/2 teaspoon vanilla essence 50 g salted butter 10 Walnuts / Walnuts 15 cashews / cashew nuts * Take a heavy bottomed non stick pan and add all the ingredients except the nuts and mix well. * Cook on medium heat and stir continuously until thickened and begin to leave the sides of the pan. * Line a square tin with butter paper and pour the prepared mixture into it and level with a silicone spatula. * Now put the chopped nuts over it and press it gently. * Refrigerate for at least 4 hours or overnight * Take out of the refrigerator and cut into desired size cubes.
चॉकलेट फज- आपकी मीठी क्रेविंग के लिए एक त्वरित और स्वादिष्ट मिठाई है। आप बहुत आसानी से इसे किसी भी समय बना सकते हैं। By समाजसेवी वनिता कासनियां पंजाब यहां तक कि आपके छोटे बच्चे भी आ यहपके मार्गदर्शन से इसे बना सकते हैं।
मुंह के धुएं में इस स्वादिष्ट पिघल को बनाने के लिए आपको बस कुछ सामग्री की आवश्यकता है। इस आसान ठग बनाने के लिए गाढ़ा दूध, मक्खन, कुछ चॉकलेट और अपने पसंदीदा नट के मुट्ठी भर टिन की जरूरत होती है। यदि आप घर पर चॉकलेट नहीं खाते हैं, तो आप आसानी से कोको पाउडर के साथ प्रतिस्थापित कर सकते हैं, परिणाम समान रूप से होगा। 4 मिली मिलीलीटर मीठा गाढ़ा दूध / मिल्कमिड 1 टिन
1/4 कप कोको पाउडर / बिना छना हुआ
1/2 कप चीनी / चीनी
2 चॉकलेट बार 60 ग्राम प्रत्येक
1/2 छोटा चम्मच वेनिला एसेंस
50 ग्राम नमकीन मक्खन
10 अखरोट / अखरोट
15 काजू / काजू
* एक भारी तली वाली नॉन स्टिक पैन लें और उसमें मेवों को छोड़कर बाकी सभी सामग्री डालकर अच्छी तरह मिलाएँ
* मध्यम आँच पर पकाएँ और गाढ़ा होने तक लगातार चलाएं और पैन के किनारों को छोड़ना शुरू करें। * बटर पेपर के साथ एक वर्ग टिन को लाइन करें और इसमें तैयार मिश्रण डालें और एक सिलिकॉन स्पैटुला के साथ स्तर दें।
* अब इसके ऊपर कटा हुआ मेवा डालें और धीरे से दबाएं।
* कम से कम 4 घंटे या रात भर के लिए ठण्डा करें
टिप्पणियाँ
एक टिप्पणी भेजें